Özgeçmişin İnceleniyor mu?

İş arama döneminde en çok zorlandığımız konu, iş aramaya nereden başlayacağımızdır elbet. Firmaların kendi siteleri, diğer insan kaynakları siteleri ve benzeri danışmanlık yapan siteler… İnsan her halükarda en güvenilir olan yolu seçmek ister. Güvenme duygusu ise; marka, hedeflediğimiz sektörel benzerlik ya da çeşitli kanallardan ve çevreden alınan referansların bir karışımıyla ortaya çıkıyor.

Şimdi sürece genel bir bakış sunalım.

Bir insan kaynakları sitesine CV doldurarak üye oldun ve periyodik olarak ilan takiplerini, uygun bulduğun ilanlara da başvuru yapıyorsun diyelim. Geriye yapacak başka bir iş kalıyor mu? Tabi ki, hayır. Firmanın geri dönüşünü beklediğini iş olarak saymıyorum bu durumda.

Başvuru yaparken ilk hissettiğin heyecan ve olumlu düşünceler zamanla yerini tedirginlik, ümitsizlik ve olumsuz düşüncelere bırakır. Hele idealinde ki iş başvurusunu gerçekleştirdiysen, seninle ilgili her adımı, her süreci merak edersin. ‘’Keşke görünmez olabilsem de, hakkımda neler konuşulduğunu hatta özgeçmişimi inceleyip incelemediklerini bilebilsem’’ dediğini duyar gibi oluyorum. Üzerinden belli bir süre geçtikten sonra herhangi bir geri yok ise vay haline.

Özgeçmişini hazırlarken yalnız olduğunu, ilana başvuru yaparken CV’ni hemen inceleyeceklerini düşünmüştün değil mi? O hafta içinde sana geri döneceklerinden emindin. O zaman sana bilmediğin birkaç şey söyleyeyim. Çalışmak istediğin bütün firmaların ilanlarını bulduğun kariyer sitelerinde senin ayarında CV dolduran binlerce kişi var. Ve sen aynı ilana başvuran birkaç binden yalnızca birisin. CV çöplüğü dediğimiz bu kariyer sitelerinde başvuru yaptığın andan itibaren derin bir bilinmezlik tarafına yol alman senin suçun değil!

Şimdi sana birkaç iyi haber verelim;

CVMER yeni nesil insan kaynakları sitesi kafanda ki bütün soru işaretlerini kaldırıyor. CVMER üzerinden bir ilana başvuru mu yaptın, hemen takibini yapmanı sağlıyor. Hem de istediğin zaman, istediğin şekilde.

Gönderdiğin CV incelendi mi?

İlana başvuru yaptığın kaçıncı kişiydin?

Kolayca www.cvmer.com’ dan öğrenebilirsin.

CVMER’de doldurduğun özgeçmişi e-posta yoluyla birine mi gönderdin?

Sistemden CV’ne bakıp bakmadıklarını, kaç kez görüntülendiğini hemen görebilirsin. Hatta e-posta adresine özgeçmişin görüntülendiği anda bilgilendirme maili gelsin. Ve yine istediğin zaman gönderdiğin kişinin özgeçmişine erişimini engelleyebilirsin.

Bütün bunları CVMER’den öğren ve gerçekçi verilerle kendi yolunu çiz.

Comments are closed.